Rólunk

KOFFERTÚRÁK – Városi kalandtúrák, interaktív városi séták és vetélkedő Miskolcon

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a kihívásokat, akik szívesen kipróbálnak valami újat, akik szeretik a rejtélyeket és nyomozásokat, és szeretnek játszani.

 

Az Észak-Keleti Egyesület 2009 óta szervez interaktív várostörténeti–helyiérték vetélkedőket, táborokat és műhelyfoglalkozásokat, interaktív városi sétáinkat pedig 2013-ban kezdtük el az Utánam, Srácok! projekt keretei között: https://utanamsracok.blogspot.com/

A Koffertúrákat egy újabb várostörténeti projekt keretében kezdte kidolgozni az egyesület. A cél itt is az volt, mint a civil szervezet más munkáinál: színes, izgalmas és tanulságos módszerekkel feltárni városunk ismert, avagy elfeledett értékeit, felhívni a borsodi megyeszékhelyen felfedezhető sztorikra, legendákra, kalandokra úgy az érdeklődő helyiek, mint az ide érkező látogatók, turisták figyelmét.

Az Átjáró küldetése általánosságban is ez: segíteni a miskolci identitás megőrzését, egyszersmind újraképződését, felmutatni az észak-magyarországi nagyváros létező, de búvópatakként a felszín alatt rejtőző értékeit. Az ebben közreműködő egyesületi tagok otthonukat rajongásig szerető helyiek, akik maguk is igyekeznek mind jobban megismerni közvetlen és tágabb lakókörnyezetüket – és amit találnak, megmutatni másoknak. Kulturális antropológusok,történészek, építészek, tanárok, újságírók, akik a hivatalos tevékenységük mellett erre fordítják idejüket. A Koffertúrák működtetésében is többen részt vesznek közülük. A közösen kidolgozott túraútvonalak és történetek ugyanis olyan érdekesnek bizonyultak, hogy érdemes tűnt idegenforgalmi szolgáltatásként is a kínálatba emelni. Ezért indult be a www.kofferturak.hu weboldal.

A hátteret, azaz a Miskolc különleges legendáriumát felrajzoló kutatási gyűjteményt az érdeklődők több csatornán is feltárhatják:

a Conin projekt webmúzeumában

a Privát félmúlt Miskolcon kötetsorozatának digitális archívumában és blogjában

az A Célváros című tanulmánykötet és képeskönyvben (folytatása az Utánam, srácok!)

az Utánam, srácok! útikönyv-sorozat eddig megjelent számaiban

További szolgáltatásaink és termékeink: