Gyakran Ismételt Kérdések

Ha még új vagy, nem voltál nálunk, ezek fontosak lehetnek:

Mik azok a Koffertúrák?

 

Időpontot akarok foglalni! Hogyan kell?

Időpontot kiválasztani és előjegyezni az erre szolgáló naptár jellegű felületen lehet. Az érdeklődő az interaktív táblázatban azonnal láthatja, hogy a neki megfelelő időpontok közül melyik szabad még, melyik nem. A kiválasztottra rákattintva megteheti a foglalást, erre válaszul 24 órán belül választ kap (e-mailben vagy telefonon), hogy a szervezők személyes üzenet révén véglegesítsék a rendelést, és minden egyébről egyeztethessenek. A végső instrukciókat is (az indulás pontos helye, tudnivalók, figyelmeztetések) szintén elektronikus levélben kapják meg a résztvevők.

 

Még nem voltunk nálatok vagy ilyen játékban, melyik pályát válasszuk?

Az I-es túra (A kőbe zárt asszony szerelme) egy különféle történelmi korokon átívelő, Miskolc belváros-közeli helyeinek sokféle arcát felmutató, ugyanakkor a játékosokat is testben és szellemben megmozgató nagy utazás, több irányú kikacsintással.

A II-es túra (Az eltűnt pecsét rejtélye) a hagyományosabb narratívát és történelemképet követő játék, amely a reformkortól a huszadik század elejéig tartó história ismert nagyságait eleveníti meg, s a miskolci belváros más területein, épületeinek és szobrainak során vezet végig.

A III-as (Bunkermentés 3.0) zömmel a településkép középpontjában álló hegyen játszódik, és némi sci-fis beütésű fantasztikus küldetéssel operál, arra serkenti résztvevőit. Pincék és tornyok, hidak és falak a „főszereplői”, de a digitális kommunikáció eszközei is előkerülnek.

 

Milyen kalandokat kínálunk és mi a játék lényege?

A Koffertúra a szabadulószoba és a hagyományos városi séta „szerelemgyermeke”. Előbbihez hasonlóan a vállalkozók csapata egy adott térbe kerül, ott indul neki, hogy az előre szabott útvonalat bejárva, az elé tárt feladványokat közösen megoldva feltárja a gondosan megírt történet rejtélyeit és elérje a kitűzött végcélt. Csakhogy mindennek a kulisszáit nem egy bezárt épület, nem két-három szoba képezi – hanem az egész miskolci belváros, utcák, terek, dombok, hegyek…

 

Melyik beltéri és melyik kültéri játék?

A Koffertúrák jellemzően kültéri játék: nagy része kint, a város közterein zajlik, beleértve parkokat és patakpartokat, hegyoldalakat és forgalmas csomópontokat. Ám mindegyik útvonal egyszer vagy többször betéved ilyen-olyan épületekbe is – ezekről azonban többet előzetesen nem árulhatunk el…

 

Hányan játszhatunk egyszerre – hányan érdemes? Kiknek ajánljuk?

Jelentkezhet mindenki, akit izgat a városi kalandozás, a legendák, a nyomozás, rejtély. Családok, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolai osztályok. Akár párban, ketten is érdemes nekivágni. A három útvonal „A” verziói kínálják a legtöbb megfejtenivaló, azaz fejtörést: 4-8 fős csoporttal érdemes leginkább belekezdeni. Ennél nagyobb társaságnak a „B” verziókat ajánljuk, ahol több a segítség (van idegenvezető, aki végigkísér a játék során; ez egyébként az „A” verziónál is kérhető, igény szerint). És végül a „C” verziók: akár 20-50 fővel jelentkezőknek, például iskolai kirándulás résztvevőinek, helytörténeti vetélkedőre vágyóknak – több csapat osztva, egymással versengve, kisebb-nagyobb feladatokat és feladványokat megoldva zajló játék.

Akik kevésbé ismerősek a borsodi megyeszékhelyen, most szeretnék felfedezni és megismerni az észak-magyarországi nagyváros köztereit, azoknak biztosítunk az „A” verziókhoz is idegenvezetőt – azaz a megrendelésnél ezt a rubrikát kipipálva idegenvezetős formában játszhatják végig a nyomozós játékot. (A játékvezető a szükség szerinti mértékben avatkozik be a kalandozás menetébe, igény szerint segít, vagy csak kísér, kalauzol.)

 

Mennyi ideig tart a játék?

A forgatókönyvek mintegy két órás menetidővel számolnak. Ez az az időtartam, ami alatt a rejtélyt ügyesen és csapatban együttműködve meg lehet fejteni, a túraútvonalat végig lehet járni, a végcélt el lehet érni. Ugyanez érvényes a vezetett városi sétára, illetve a vetélkedős verzióra is. Természetesen életszerű, hogy ennél tovább tartson a kaland (az „A” verziók esetében, hiszen ott kizárólag a játékosokon múlik, mennyire frappánsan kezelik a szellemi kihívásokat), ilyenkor – hogy a három órát mégse lépjék túl – a résztvevőknek a kalandmesterek a megfelelő pontokon, igény szerint, szóbeli segítséget nyújtanak.

 

Mikor vagyunk nyitva?

A Koffertúrák kalandjai elvileg az év, illetve a hét minden napján elérhetők, délelőtti vagy délutáni időszakban egyaránt. Az ez alól adódó eseti kivételek (ünnepek és egyebek miatt) kiszűrése, illetve a játékosok számára minden szempontból alkalmas, pontos kezdési időpontok megválasztása a közös telefonon/e-mailes egyeztetések során történik.

 

Hogyan és mikor lehet fizetni?

Előre utalással az egyesület számlájára: 11103901-19331571-36000001 (CIB Bank Zrt.), vagy személyesen a túra napján. Utóbbi esetben a szolgáltató előleget kér a végső ár terhére.

 

Mennyibe kerül egy főnek a játék?

Az ár változó, a túra típusától és a létszámtól is függ. Mindez a túrák leírásánál és a foglalásnál is elérhető.

 

Hol játszódik mindez, mi a helyszín?

A tágan értelmezett helyszín mindenkor Miskolc belvárosa, annak különféle területei, épületei, útvonalai, több híres szobor, park, híd, lépcső, épület, templom és udvar feltűnik a kalandok során. A túrák három verziója nagyobbrészt eltérő, kisebb részben közös területeit öleli fel a városnak. A kiindulópont mindegyiknél más és más – erről konkrétan a játékosok a túrára való meghívó levélből értesülnek majd, nem előbb…

 

Hány éves kortól ajánlott?

Azok között, akiknek a játékot ajánljuk, a családok is ott vannak, ennek fényében nincs is alsó korhatár, a csapat tagja lehet akár kisgyerek is – belekalkulálva, hogy összességében pár kilométeres belváros sétaútvonal megtételéről van szó, mintegy két-három óra alatt. Az „A” verziós nyomozásokból kisebb gyerekek értelemszerűen kevésbé tudják kivenni a részüket (csak mint a csapat tagjai), ugyanakkor a „C” verziók városi vetélkedői kifejezetten a 10-18 éves iskolás korosztályoknak ajánlottak.

 

Van még kérdésed?