Utánam, srácok, Lillafüredre, avagy Palotaszálló90!

Ebben az esztendőben ünnepelheti egyik nevezetessége, a lillafüredi Palotaszálló 90. születésnapját a borsodi megyeszékhely. A hotellel közösen az Észak-Keleti Átjáró egy jubileumi kötetet szerkesztett, amelynek ünnepélyes könyvbemutatóját július 18-án, szombaton tartják, természetesen illusztris helyszínen: a Palotaszállóban.

Pontosabban: az 1930-ban átadott szálló teraszán és egyúttal környezetében. Egy lillafüredi városi séta vezeti fel ugyanis az esemény. A túra, amelyen a részvétel ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott*, délután 4 órakor indul a szálloda parkjából, tervezett hossza mintegy másfél óra; a végén a teraszon a kötetbemutatóval zárul tehát. A Képeslapok a Palotából – 90 éves időutazás Lillafüreden és a Palotaszállóban címmel megjelenő színes-képes album a továbbiakban megvásárolható lesz a hotelben, természetesen nem csak a vendégeknek, hanem minden, a miskolci helytörténet iránt érdeklődő olvasónak is.

(* de regisztrációhoz kötött, az előzetes jelentkezéseket ezen az e-mail címen várják: titkarsag@hotelpalota.hu)

Az eseményről sok egyéb is megtudható, gazdag képanyaggal, a Facebookon. Itt eseményként, itt pedig a könyv oldalán.

A séta és bemutató felvezetéseként egyébként az elmúlt hetekben egy kvíz-sorozat futott az Utánam Srácok-blog weboldalán, amely öt szakaszban tett fel izgalmas kérdéseket a miskolci (vagyis lillafüredi és palotaszállós) várostörténettel kapcsolatban. A helyes megfejtők közül a legszerencsésebb a szombati túrán nyereményként egy példányt kaphat a most megjelenő albumból.